Alle mogelijke buitenactiviteiten op een rijtje

Vanuit Terherne zijn vele mogelijkheden om de rust en ruimte van Friesland te ervaren. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

Vissen

Vanaf een eigen steiger kunt u in de achtertuin aan het water zitten en vissen. Ook kunt u uw eigen boot meebrengen en een visstekje in de omgeving zoeken. Er is een trailerhelling aan de rand van het park, maar u mag ook bij de villa afmeren. Alle vakantiehuizen hebben ruim voldoende water voor de deur om te vissen, zwemmen of boten aan te leggen. Een schriftelijke toestemming van de eigenaar is afdoende om te mogen vissen onder de visserijwetgeving van Nederland. U heeft geen vispas nodig voor het vissen vanuit eigen tuin, maar dus wel een schriftelijke toestemming voor de tijd van uw verblijf. Deze is kosteloos via de beheerder te verkrijgen. Voor het vissen in wateren buiten het park heeft u wel een vispas nodig. Meer informatie hierover vindt u op www.visseninfriesland.nl (button: Voorlichting). Hier vindt u ook uitgebreide informatie over de vissoorten in de Friese wateren.

Zwemmen

Een kindvriendelijk zwemstrandje vindt u bij het paviljoen ‘Op ‘e Pier’. Daarnaast bieden de meren uiteraard ook volop mogelijkheden om te zwemmen. Het park heeft een prima waterkwaliteit om in te zwemmen. Vanuit uw tuin neemt u direct een frisse duik. De meeste vakantiehuizen hebben een eigen zwemtrap om makkelijk in en uit het water te komen.

Watersport

Dankzij de centrale ligging van Terherne en het grote Sneekermeer zijn alle vormen van watersport mogelijk. Varen, roeien, surfen, zeilen etc. Over het water bent u snel in Sneek, Grou, Akkrum, Eernewoude en op de andere Friese meren. Vanuit het park bent u in 5 minuten op het Sneekermeer zonder de mast te hoeven strijken. Hoogtepunt van het jaar is altijd het Skûtsjesilen. Deze wedstrijd tussen de imponerende schepen is op loopafstand van uw Vakantiehuis te bekijken. Ook zijn er volop activiteiten tijdens de Sneekweek in Sneek in de eerste week van augustus.

Fietsen

Vanuit Terherne kunt u ook prachtige fietstochten maken. Ze leiden u langs de grote meren, uitgestrekte weilanden en pittoreske dorpjes. Op enkele plaatsen zijn pontjes aanwezig, die u naar de overkant brengen. U kunt op diverse plekken in Terherne fietsen huren. Aanrader voor een mooie fietsroute is de Elfsteden fietsroute. Meer wandel- en fietsroutes vindt u op frieslandbeweegt.

Schaatsen
Dankzij de eigen steigers bij de villa’s kunt u ‘s winters in eigen tuin de schaatsen onderbinden en ver weg schaatsen.

Zeilen en varen
Via onze beheerder kunt u ook zeilboten en sloepen huren. Bij gelijktijdige boeking van uw villa met een boot kunt u 10% korting krijgen.

Evenementen in Friesland

In Friesland worden gedurende het gehele jaar vele leuke en interessante evenementen georganiseerd. Meer informatie over specifieke evenementen in Terherne vindt u op Eiland in de Friese meren. Meer informatie over evenementen in het hele provincie Friesland is te vinden op Agenda Friesland.

Skeeleren
De schaatsbaan in het villapark kunt u zomers gebruiken om te skeeleren.

Heeft u vragen voor over een verblijf op ons vakantiepark?

Wij helpen u graag verder met advies op maat.