Ontdek Friesland vanuit uw vakantiewoning

Vanuit Terherne bent u snel in alle karakteristieke dorpen uit de omgeving. Hieronder een greep uit de mogelijkheden. Onder de plaatsnamen staat een link naar de actualiteiten.

Terherne

Veel mensen kennen Terherne als het Kameleondorp. Middenin het dorp vindt u de boerderij met allerlei leuke attracties voor kinderen. De avonturen uit de boeken van de Kameleon komen hier tot leven. Uw kinderen kunnen er naar hartelust speuren. Met een echt paspoort kunnen ze stempels verzamelen door allerlei opdrachten uit te voeren. Buiten is er ook genoeg vertier in de leuke speeltuin. En wat denkt u van een rondvaart met de échte Kameleon om te varen over het ‘Meer van Lenten’ naar het eiland van Gerben Zonderland? Uw kinderen zullen hier een onvergetelijke dag beleven.

Hiernaast is Terherne hét vakantieparadijs voor watersporters, natuurliefhebbers, fietsers, schaatsers en rustzoekers. Het is een van de vele gezellige en karakteristieke dorpen van Fryslân. Het dorp is omringd door water en ligt in het hart van het Friese merengebied. Door de directe ligging aan het Sneekermeer is het een ideaal vertrekpunt voor zeil- en motorboottochten, kanovaren, windsurfen en sportvissen. Ook kunt u vanaf Terherne mooie wandel- en fietstochten maken. Er zijn verschillende verhuurders van fietsen en skeelers. In het dorp vindt u een supermarkt en diverse restaurants met gezellige terrasjes. Een kindvriendelijk strandje met speelmogelijkheden vindt u bij paviljoen ‘Op ‘e Pier’ bij Waterpark Sneekermeer.

Meer informatie over het dorp en zijn activiteiten kunt u vinden op terherne.nl

Grou

Grou ligt in het hart van de provincie Friesland. Ook Grou is een gezellig en karakteristiek dorp. Niet voor niets is Grou geliefd bij watersporters, natuurliefhebbers en rustzoekers. Daarnaast zijn er ook heerlijke terrasjes, uitstekende restaurants en gezellige bars. Grou is over het water te bereiken via het (door drukke beroepsvaart niet ongevaarlijke) Prinses Margrietkanaal. Een alternatief is via de Meinesloot naar Akkrum, Nesser Zijlroede, Wijde Ee en het Pikmeer.

Joure en Akkrum

Op korte afstand van Terherne ligt het gezellige Joure. Hier vindt u een subtropisch zwembad, midgetgolf- en bowlingbaan, het Douwe Egberts museum en een knusse winkelstraat. Op woensdag is daar een weekmarkt (Midstraat-west).

Akkrum ligt 5 km oostelijk en heeft ook gezellige winkels en horecagelegenheden. Op dinsdag is er van 11.30 – 15.30 uur een weekmarktje. Akkrum is snel over water te bereiken via de Meinesloot.

Sneek

Sneek is de bekende Waterpoortstad. De zeilwedstrijden tijdens de Sneekweek zijn wereldwijd bekend. De stad trekt dan ook veel bezoekers tijdens die periode. Naast alle festiviteiten rondom de Sneekweek kunt u een bezoek brengen aan het Scheepvaartmuseum of het Nationaal Model Spoorwegmuseum.

Leeuwarden

Een wandeling door Leeuwarden is een aanrader. Wandelt u door de provinciehoofdstad dan ziet u bijzonder veel mooie gevels en oude huizen. Daarnaast kunt u een bezoekje brengen aan het nieuwe en pas geopende Fries Museum, het Keramiekmuseum Princessehof of bezoek een concert in de fraaie Prinsentuin met het Pier Pander-museum. Heeft u kinderen of dieren? Dan kunt u een heerlijk dagje uit plannen in natuurgebied De Groene Ster of dierenpark ‘Aqua Zoo‘. Verder is zeker voor kinderen een bezoek aan het Fries Natuurmuseum heel leuk.

Langweer

Langweer is ook zo’n klein, knus dorpje met een vaart door het centrum. Het dorp is vrij snel over het water te bereiken via het Sneekermeer, de (Noorder) Oudeweg en de Langweerderwielen.

Andere tips

We hebben slechts een tipje van de sluier opgelicht. In Friesland zijn nog zoveel andere leuke dingen te doen! Wat te denken van de fraaie Friese States, het Planetarium in Franeker, het museum Belvedère in Heerenveen, ijsbaan Thialf, het Jopie Huismanmuseum in Workum. Kijk hier voor een actueel overzicht.

Heeft u vragen voor over een verblijf op ons vakantiepark?

Wij helpen u graag verder met advies op maat.